Draaifauteuils

Een categorie relaxfauteuils is leverbaar op een draaivoet. De uitklapbare voetensteun en de verstelbare rugleuning zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen. Bij het uitklappen van de voetensteun komen zitting en rugleuning in een iets meer achterover hellende positie, waardoor een uitermate comfortabele zithouding bereikt wordt. Het verstellen van de rugleuning is mogelijk zonder de voetensteun uit te klappen.
Het bovenste deel van de rugleuning, waar het hoofd tegen rust, kan van achter naar voor worden versteld (topswing) waardoor het hoofd in elke positie aangenaam wordt ondersteund.

Standaard wordt de fauteuil geleverd met een manuele bediening d.m.v. een gasveer en als optie met twee motoren; één voor de voetensteun en één voor de rugleuning, onafhankelijk werkend van elkaar. De elektromotoren worden door een oplaadbare accu gevoed, waardoor er bij gebruik geen snoer over de vloer loopt. De bedieningstoetsen zijn meestal opgenomen in de rechter armleuning.

In maatvoering is de fauteuil naast de standaard maat ook als small en large te verkrijgen. Sommige modellen zijn zelfs leverbaar in extra small en in extra large. Keuze in stof- en lederkleuren is geen probleem.

Afbeeldingen Draaifauteuils